Wie zijn wij?

Op dit moment heeft uitvaartverzorging Janson & Bolland drie uitvaartverzorgers in dienst, welke de nabestaanden begeleiden van de dag van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Dat betekent, dat de nabestaanden altijd met dezelfde uitvaartverzorger te maken hebben.

Wat doet de uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger bespreekt samen met u de begrafenis of crematieplechtigheid. Samen met u worden de datum en de tijd van de plechtigheid vastgesteld. Hij overlegt met u of er een plechtigheid in aula of kerk plaatsvindt. Hij maakt de afspraken met de begraafplaats of het crematorium en regelt een condoleance ruimte. Verder zorgt de uitvaartverzorger ervoor dat de rouwkaarten gedrukt worden. Hij plaatst eventuele advertenties in de door u opgegeven dagbladen en regelt het rouwvervoer. Hij heeft een uitgebreide voorbeeldenmap bij zich, waarin u de kist kunt uitzoeken en een keuze kunt maken uit de verschillende rouwkaarten.Tot de taken van de uitvaartverzorger behoren ook het aangifte doen van overlijden bij de Burgerlijke Stand en het vervullen van alle andere wettelijke formaliteiten.

Tussen de dag van overlijden en de dag van de uitvaart, houdt de uitvaartverzorger nauw contact met u en brengt u nogmaals een bezoek om de uitvaartplechtigheid nader door te nemen. Tijdens de uitvaartplechtigheid kunnen wij voor bewaking van uw huis zorgen. De uitvaartverzorger regelt dit van tevoren met u. Op de dag van de uitvaart zal de uitvaartverzorger u zoveel mogelijk begeleiden om te zorgen dat u met een goed gevoel terug kunt kijken op uw persoonlijke manier van afscheid nemen.